12 Şubat 2010 Cuma

Gelibolu - Gallipoli film izle

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRe-z6BuixzVC18WTU2MpuOhBwQ_xGOeo26tSjQ9gaTl7Adfkhw-s-MUiC2z2hvCJ7EWPqL3tJbkIZS5xWTfMdqICrn7le9KfOcEholNuUOB58xfs6RtTTtKbCjSHnAxFDs0DP7y5NhbFG/s1600/Gallipoli+Afi%25C5%259F.jpg
Yönetmen :      Tolga Örnek
Senaryo :     Tolga Örnek
Seslendirme :     Jeremy Irons
Filmin Türü :     Belgesel
Orijinal Adı :     Gallipoli
Yapımcı Firma :     Özen Film
Yapım Yılı :     2004
Yapım Ülkesi :     Türkiye
Orijinal Dili :     Türkçe
Filmin Konusu : Çanakkale Savaşı’nın 90. yıl dönümünde, 18 Mart 2005’te gösterime giriyor. Dünya tarihine yön veren, uğrunda binlerce şehit verilen, Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine çıkaran, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ulus olmalarını sağlayan, Sovyet Devrimi’ne zemin hazırlayan, tarihin en büyük ikinci kara çıkarma harekatı olan Çanakkale Savaşı, “Gelibolu” belgeselinde bugüne kadar gün ışığına çıkmamış mektuplar, belgeler ve fotoğraflarla objektif olarak ele alınıyor.
Sadece Türk askerlerinin değil, din, dil, ırk, uyruk gözetmeksizin siperdeki askerlerin yaşadıkları acıları ve onların duygularını anlatan hikayelerden oluşuyor. Bu hikayeler, filmde 2 İngiliz, 3 Yeni Zelandalı, 3 Avustralyalı ve 2 Türk ana karakterin mektup ve günlükleriyle anlatılıyor.
İyi seyirler.

1 yorum:

  1. Levent Katırcı5 Mart 2012 01:40

    Çok başarılı.Objektif işlenmiş bir film.

    YanıtlaSil

Film İzlerken Chat Sesini Kapatmak İçin  Simgesine 1 Kere Tıklayarak Sesi Kapatabilirsiniz.
 
Sitemizde bulunan videolar, video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Eğer hak sahibi videonun kaldırılmasını talep ederse sitemizden kaldırılır.
film izle - film izle - Teknoloji
Seni Seviyoruz Google